Mijn weg als hoogsensitieve (HSP) man

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 17:44

Het begin van mijn weg als HSP'er....moeilijkheden

Als energetisch therapeut en coach heb ik veel affiniteit met Hoogsensitieve Personen (HSP'ers). Juist HSP'ers hebben baat bij een goede energetische balans en ik spreek hier uit eigen ervaring. Laat ik je over mijn eigen weg als hoogsensitieve man vertellen. Al van jongs af aan heb ik anders gefunctioneerd als andere mensen. Ik had meer tijd in mijn eentje nodig en ik was ook nooit echt geïnteresseerd in hoe competitief de wereld soms is. Wel dacht ik graag na over het hoe en waarom van ons menselijke bestaan. HSP'ers hebben inderdaad de neiging om 'in het hoofd' te gaan oftewel teveel te denken. Je begrijpt dat ik nooit heel carriere gericht was en in het arbeidsleven liet een ander typisch hoogsensitief trekje zich tonen: Geen interesse in zinloos en oncreatief werk en zeker geen zin in de prietpraat van veel collega's. In mijn arbeidsleven had ik niet die typisch mannelijke competitieve instelling. Helaas wist ik nog niets van hoogsensitiviteit, daarover is pas de laatste jaren meer kennis over beschikbaar gekomen. Ik wist dus niet waarom ik niet kon aarden in deze maatschappij! Hierop volgde een bestaan als boeddhistisch monnik. Wat ik toendertijd niet wist is dat HSP'ers creatieviteit nodige hadden en dat heb je nou eenmaal niet in een klooster. Daar volg je gewoon 2500 jaar oude regels. Vanuit het energetische oogpunt is meditatie iets dat de hogere chakra's activeert en dat is heel 'tricky' voor ons hoogsensitieve mannen. Waarom? Simpelweg, omdat HSP'ers al veel in hun hoofd (de hogere chakra's) zitten en vaak niet heel goed geaard (de lagere chakra's) zijn. Onbalans!!! Eenmaal weg uit het  boeddhistische klooster liep mijn hoogsensitiviteit uit de hand. Zoveel onbalans en zo hoogsensitief door al het jarenlange intensief mediteren........Ik besloot om met mijn hoogsensitiviteit naar een HSP coach te gaan.

De weg om van hoogsensitiviteit mijn talent te maken

De bevestiging van een HSP coach voelde voor mij als een initiatie. Eindelijk was de weg vrij om aan de slag te gaan met HSP. De coach raadde mij aan om naar een energetisch therapeut te gaan en dat was voor mij een openbaring. Ik kwam steeds meer in balans en als hoogsensitieve man had ik veel plezier in de sessies. Opeens wist ik het: 'Ik wil ook een opleiding tot energetisch therapeut volgen!!!'. Voor het eerst in mij leven had ik veel plezier bij een opleiding en zo kon ik mooi verder werken aan mijn eigen energetische balans. Als je energetisch in balans bent en jou energie kan weer vrij stromen bent gaat het leven ook weer stromen. Nu gebeurde er iets waar mijn HSP coach al over vertelde: Hoogsensitieve Personen zijn creatief. Creativiteit is ons wezen! Toen wist ik het zeker, ik zet mijn eigen praktijk op. Hoe creatief is dat! Naam verzinnen, website zelf maken, visitekaartjes ontwerpen en werken aan het welzijn van mijn medemensen. Echt geweldig! Nu ben ik in balans, mijn werk is creatief, ik heb veel meer zeggenschap over mijn eigen (beroeps)leven. Als Hoogsensitief Persoon heb ik van hoogsensitiviteit mijn talent gemaakt.

Wat kan ik voor hoogsensitieve mannen en hoogsensitieve vrouwen betekenen?

Ik ben één van de weinige HSP coaches die ook energetisch therapeut is. Ook ben ik één van de weinige mannelijke HSP coaches en dat maakt het voor mannen interessant om voor Praktijk de Vrije Geest te kiezen. Natuurlijk zijn HSP vrouwen ook van harte welkom. Met deze vaardigheden en mijn eigen ervaring kan ik jou helpen om jouw hooggevoeligheid in een voordeel te veranderen in plaats van een nadeel. Zo gaat jouw leven weer stromen! Voor mensen die kennis willen maken met energetische therapie heeft Praktijk de Vrije Geest de mogelijkheid tot een proefconsult. Lees hier meer: Demo voor Hoogsensitieve Personen

Maak gerust een afspraak of neem contact op met Praktijk de Vrije Geest als je meer wilt weten. Tot ziens!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.